AZ ÚSZÁS HATÁSAI

  • Megmozgatja a test összes belső izmát úgy, hogy közben a víz felhajtó erejének köszönhetően nem terheli az izületeket.
  • Fejleszti az állóképességet és növeli a mozgékonyságot.
  • Fejleszti és gyorsítja az anyagcserét, a szív-és érrendszer működését képes pozitívan befolyásolni, melynek következtében javul a szövetek és sejtek oxigén-ellátása.
  • Az úszás fokozza a szellemi teljesítményt, melynek pozitív hatásai már ovodás korban előtűnnek.
  • A rendszeres úszásnak köszönhetően a vázizomzat stabilabbá válik.
  • Tudatos légzés visszatartásra ösztönöz: ez az egyetlen sport, amely légzésszabályozásra kényszerít, emiatt a légző szervrendszer is fejlődik.
  • Jótékony hatása miatt az asztmás betegek számára is ajánlott.
  • Rendszeres úszás hatásai révén megelőzhetőek az ülő életmód okozta negatív hatások, mint például a gerincferdülés és a rossz testtartás. (Ez napjainkban az okoskütyük nyomkodása okozta helytelen testtartás és az ellustult életvitel miatt igencsak kiemelendő.

No és persze:
❤️VÍZBIZTONSÁG
❤️VÍZSZERETET

Ezzel a lista még kicsit sem teljes, naphosszat sorolhatnánk a pozitív hatásokat.

Szülői vélemények a babaúszásról

  • Kedves Kati és Babaúszók! 

    Kedves Kati, Gabi és Babaúszók! Mi a kisfiammal azon kevesek közé tartozunk akik 12 hetesen kezdtük és most közel 3 évesen lassan befejezzük a babaúszást. Balázs 2004. október végén született és a tél bezártásga miatt már alig vártam, hogy 12 hetes legyen és mehessünk úszni. Első gyermekemmel (Trisztán) sajnos nagyon kevés lehetőségem volt a babaúszásra, de az alapokkal - otthoni fürdés nagykádban és arc locsolás tisztában voltam - ezekkel már előkészültünk, hogy Balázst ne érje váratlanul az első vizes élmény... 

    ELOLVASOM

  • Kedves Kati! 

    Nagyon örülünk, hogy egy véletlen kapcsán rátaláltunk a Kolping Hotel Babaúszó-táborának hirdetésére és részesei lehettünk 5 csodás napnak.

    ELOLVASOM

  • Nyári élmények, vélemények a táborról

    Szilvi vagyok, a győri babaúszás 10:45 órási csoportból a Máté anyukája. Olyan fantasztikus élményben volt részünk, hogy szeretném elmesélni Neked!

    ELOLVASOM

  • Merülés a babával (szülő szemmel) 

    „Balázs fiammal 9 hónaposan kezdtük el a babaúszást a Alsópáhokon. Elég nehezen ment az elején, de arra csak később jöttem csak rá, hogy az én félelmeim gátólján kisfiamat az úszás fejlődésében. Már több mint egy hónapja jártunk amikor láttam egy anyukát, hogy úszószemüveggel merült a babájával. S én ezt nagyon megirigyeltem. Az óra végén odamentem az anyukához s érdeklődtem, hogy mit látott a víz alatt. A hallottak hatására aznap délután elszaladtam úszószemüveget venni.

    ELOLVASOM

  • Kedves Kati néni és babaúszó társak! 
    avagy „Én is íjok Kati néninek levelet, ezzel a kicsi számítógéppel.”

    22 hónapos víg kedélyű, és egyben nagyon határozott és céltudatos legény vagyok. Mindig megmondom, hogy kinek hol a helye, és a véleményemet sem rejtem véka alá. Van, hogy korlátokba ütközöm, ezért ilyenkor elkezdek hangosan sírni. Édesanyám ezt dackorszaknak, néha hisztinek nevezi és igyekszik türelmesen kivárni, hogy lecsillapodjak, ami nekem nem mindig tetszik. Van, hogy beadom a derekam (”nem síjok már”), mert egy idő után ráunok a tüdőerősítő sírásra, hisz amúgy sem kell erősítenem, erre remek alkalom a heti két úszás.

    ELOLVASOM

    PARTNEREINK